intuition, magkänsla, självkänsla, inspiration, nathalie sage, intuitionscoach, intuitionscoachen

Vad är Intuition?

Nathalie Okategoriserade Leave a Comment

Din intuition kommer oftast när du minst anar det, i små ögonblick när du inte tänker på något speciellt. Kanske i duschen, i bilen eller på promenaden. När den logiska delen av hjärnan är fri från grubblande och inte söker problem och lösningar om vartannat.

Så vad är då intuition.. egentligen?

Den persiske poeten Rumi beskrev Intuition som ”Själens Röst”.
Kanske är det för att din intuition oftast hörs bäst när dina tankar tystas ner och allt som finns kvar är det där stilla havet av ren medvetenhet.

Kollar man däremot upp ordet i ett uppslagsverk står det ”snabb och klar inblick” eller den lite längre definitionen som är ”förmågan att uppnå direkt kunskap eller kognition utan uppenbar rationell tanke och inferens”.

”Vad sjutton betyder det?” Kanske du tänker? Här kommer några förtydligande exempel på hur du kanske upplevt din intuition tidigare:

  • Din telefon ringer och du vet att det är din mamma redan innan du svarat – det är en typ av intuition.
  • Du känner en dragning i hjärtat mot ett speciellt ställe eller land – det är en annan typ av intuition som berättar för dig att du har en speciell samhörighet med just den platsen.
  • Du går in i ett rum och du känner en stark känsla av glädje och lätthet eller kanske motsatsen, en stark känsla av tyngd och ledsenhet – det är också en slags intuition.

Intuition är att att känna + veta att något är sant utan att det finns någon logisk förklaring till hur du kan veta det. Det rationella tänkandet vill kunna SE hur du kom fram till en slutsats, men din intuition jobbar lite baklänges på så sätt att slutsatsen kommer först och förklaringen kommer sedan.

Oftast när du får ett intuitivt budskap så vet du inte HUR du vet, men du vet ATT du vet.

Intuition är att läsa energi

Har du någon gång mött upp med din kompis och känt hur hennes energi har vart annorlunda fast du inte kunnat sätta fingret på exakt vad det är?

Eller gått förbi en plats som gett dig en kuslig känsla i magen?

Inom varje människa så finns ett inbyggt intuitivt system som är där för att hjälpa oss att läsa av energier i vår omgivning. Urkulturer i alla tider har vetat om det här och använt sig av sina intuitiva och telepatiska förmågor för att kommunicera med inte bara andra människor, men också med naturen, djuren och de andliga väsen som ständigt finns runtomkring oss.

Exempelvis så berättade de Amerikanska Indianerna för flera hundra år sen om en oändligt stor kosmisk väv, som vi alla är kopplade till. Chief Seattle en Nordamerikansk Indianhövding beskrev den här väven såhär:

Humankind has not woven the web of life. We are but one thread within it. Whatever we do to the web, we do to ourselves. All things are bound together. All things connect.

En sanning som den moderna kvantfysiken nu, de senaste hundra åren, också har börjat snappa upp på.

Erwin Shrodinger, en av grundarna till Kvantfysik sa:

Quantum physics thus reveals a basic oneness of the universe.

Så, du kanske ser på dig själv i spegeln, du ser konturerna av din kropp, din upplevelse är att du är du och totalt separerad från resten av världen. Men det är långt ifrån hela sanningen. Du är också en del av den här väven. Varenda cell i din kropp är fylld med samma liv som resten av universum.

Dyker du tillräckligt djupt ner i atomerna i din kropp, ned till den allra minsta beståndsdel av dig själv, så hittar du vibrerande energi. Det är vad din kropp är gjord av – energi.

energi, einstein, intuition, intuitionscoach, magkänsla, nathalie sage

Den här energin kan rör sig i dig, men också emellan dig och de människor och levande varelser som finns runt omkring dig. Tillåter du energin att flöda mellan dig själv och universum + mellan dig och andra människor så hamnar du i flow, i harmoni, du känner dig frisk, stark och vägledd. Om det däremot finns blockeringar i flödet av energi mellan dig och ditt högre jag eller dig och andra människor, så skapar det stress, obehag, sjukdom och obalans.

Din intuition är ett sätt att kommunicera med och genom din inre energi.

När din kompis kommer in i rummet och du känner att något är annorlunda, så är det hennes energi som du plockar upp signaler ifrån.

När du får en kuslig känsla varje gång du går förbi den där skogsdungen så är det för att det finns en energi där som ditt undermedvetna registrerar och som din kropp känner av.

När du vet att din mamma ska ringa INNAN hon faktiskt ringer så är det för att hennes tanke på att ringa dig är energi, en energi som inte är bunden av tid och rymd och därför når dig snabbare än vad telefonsignalerna gör.

Att börja arbeta med din intuition är en inbjudan till att medvetet ta emot och sända ut information med din energi hellre än med dina ord. Ju mer du börjar förstå vetenskapen bakom din intuition och när du börjar lita på att din intuition faktiskt har tillgång till omfattande information, insikter, innovationer och ideer som ditt linjära, logiska tänkande bara kan drömma om, så har du öppnat porten till en helt ny värld att vara i och minst sagt magiskt sätt att leva ditt liv på.

Din intuition är små paket av sanning som kommer till dig när du minst anar det.

Det är upp till dig om du packar upp dem eller om du hellre väljer att lägga undan dem i källaren.

Oavsett ditt val, så kan du inte ignorera dess existens.

Kom ihåg att det som är sant är alltid sant och det är sant med varenda cell i din kropp.

Vad är din tydligaste upplevelse av din intuition?


TVEKA ALDRIG PÅ DIN INTUITION IGEN!

Gå den populära webbkursen ”Lyssna Inåt” där du får lära dig att förstå, lita på och leva utifrån din intuitiva röst.

Image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *