10 Fördelar med att vara Högkänslig

Nathalie Högkänslighet, HSP 20 Comments


Att vara högkänslig är svårt för många av oss. Det är sällan vi växt upp i en miljö som har bemött vår känslighet med förståelse och medkänsla. Det är faktiskt knappt så att vi förstår oss själva ibland och det händer att vi går vilse i en känslo-skog av ensamhet, utanförskap och en gnagande känsla av att vi aldrig kommer passa in.

Det är exakt därför jag bestämde mig för att skriva ner den här listan!


Dela den med en vän som behöver den just nu eller skriv ut den för dig själv som en påminnelse de gånger det känns extra jobbigt att känna in världen så djupt.


Kom Ihåg!

Det viktiga att komma ihåg är att det som jag beskriver i texten är upplevelser som är MÖJLIGA för dig som högkänslig. Ibland har vi tankar, inre övertygelser och känslor som hindrar oss från att verkligen gå in i det FANTASTISKA med vår högkänslighet. Och ju mer du kan vara närvarande i det som är HÄR och NU och faktiskt tillåta dig själv att se din högkänslighet från den ljusa sidan, desto lättare blir det också att bjuda in gåvan med den. 1. Du är allergisk mot Bullsh*t

Chansen är stor att du direkt vet när någon ljuger eller säger något dem inte menar till 100%. Dina sinnen är uppvridna och din hjärna är som en superdator som processar varenda liten ryckning i någons ögonvrå. Du är i princip en levande lögndetektor.

Grymt bra att ha, för ju närmre sanningen du lever, desto lyckligare blir du ju faktiskt!

2. När du mår bra, mår du RIKTIGT bra

De gånger du gör det du älskar så känns det löjligt skönt i hela kroppen. Upplyftande känslor som glädje, kärlek, lycka, tacksamhet och glitter-fniss kan få ögonen att rulla bak i huvudet av välmående och hjärtat att bli fyllt med varm, bomullsmjuk sockervadd.

Glädjetårar, skrattattacker och att stråla ljus med ditt solskensleende och varma blick är det som händer när du är i harmoni med dig själv och din värld.

Precis som det jobbiga känns extra mycket i HSP-kroppen så känns det sköna sååå skönt.

högkänslig, hsp, högkänslighet, fördelar, acceptans

3. Du njuter som ingen annan

Att äta en mogen, saftig mango ger dig mun-orgasm och att lyssna på din favoritmusik sätter igång fyverkerier i ditt hjärta och glada ryckningar i dina ben. Perfekt balanserade smaker i en Grön Curry gör dig lycksalig och att smeka den varma pälsen av ditt favoritdjur får ditt hjärta att slå dubbla slag. Och för att inte tala om sex! YUM!

Alla sensoriska upplevelser som du tycker om ger dig en njutning som är out of this world. Tillåt dig själv att njuta ordentligt minst en gång om dagen!

4. Din kropp är hyperkänslig

Du känner direkt om något är i obalans eller om du håller på att bli sjuk. Din kropp är ivrig på att signalera till dig vad den behöver i form av kost, träning och vila. Det är dock när vi inte lyssnar på dessa signaler som våra batterier tar slut och vi blir utbrända.

Så ta till vara på din kropps känslighet och lyssna till vad den har att säga. Den är trots allt din bästa vän i detta liv!

5. Kärleken till natur och djur är oändligt djup

Du är den där som klappar på var och varannan hund som traskar förbi. När du åker förbi en djurhage så vill du innerst inne alltid stanna, även om det inte är så praktiskt. Att få vara hjärta-mot-hjärta nära djur får hela dig att slappna av och du kan vara ”dig själv” till hundra procent.

Oavsett om du bor i staden eller på landet så ser du till att få din dagliga dos av icke-mänskliga strukturer som träd, mossa, stenar, växter, djurvänner och fågelsång. Du BEHÖVER vara nära den naturliga världen för att må bra. Det är en essentiell byggsten till ditt välbefinnande. OCH inte bara det!

Den här kärleken skapar en naturlig ståndpunkt mot all den smärta som vår Moder Jord just nu går igenom, därför är många Högkänsliga personer hennes alla främsta soldater!

6. Du är ultra-empatisk

Det är inte bara så att du sätter dig in i hur andra kan känna, du KÄNNER vad dem känner. Känslomässig energi flyter lätt in från andra människor till dig och det är därför extra viktigt att du lyssnar till och respekterar dina gränser.

Det finns nästan inget viktigare i vår tid än förmågan att kunna vara empatisk. Det är vår empati som bryter ner murar, ser bortom fysiska skillnader och fiskar upp de skatter i form av gemenskap, sårbarhet och kärlek som kan skapas mellan mäniskor, grupper eller nationer.

Att du inte pallar se på våldsamma filmer eller ens klarar av att döda en mygga är BARA bra egenskaper som du stolt kan lyfta fram istället för att skämmas för.

Hårdhetens tid har varit förödande och är nu förbi. Det är jävligt modigt och progressivt att vara mjuk i en hård värld ska du veta!

7. Du har en finkänsla för skönhet

Detaljer. Mönster. Symmetri. Vintage. Snirklar. Organiskt. Sammet. Ljuva dofter. Mjuka smaker.

Eller hur DU nu än definierar skönhet, så är det någonting med vackra saker som verkligen tänder en låga i dig.

Du ser ett unikt mönster på en sönderriven affisch i stan och utbrister ”Gud vad vackert!” ingen annan förstår vad du pratar om – men du SER.

Du ser skönhet även på de platser som andra skulle beskriva som ointressanta och grå. Det känns viktigt för dig att bo i ett vackert hem och tanken på att få ha på dig vackra kläder, vackra smycken och vackra accessoarer som verkligen framhäver vem du är fläktar på den där lågan ännu mer.

(Uppmärksamma alla tankar som grundar sig i lågt själv-värde som försöker säga att du inte är värd nåt av det! Du vet innerst inne att du egentligen vill klä dig som en DROTTNING! Dina kläder är bara en reflektion av den skönhet som finns inuti – glöm inte det! ❤)

8. Du är kreativ AF

Jag har ännu aldrig träffat en högkänslig person som inte är löjligt kreativ. Däremot har jag träffat en del högkänsliga som lägger lock på sina förmågor för att de i tidig ålder fått höra att de inte är tillräckligt bra på den kreativa konsten, vare sig det handlar om sång, musik, dans, teckning, målning, drama eller poesi.

Sanningen består dock – den skapande energi bubblar under ytan och väntar på att få komma fram och du kommer aldrig vara fullt lycklig innan du tagit tjuren vid hornen a.k.a besegrat den inre kritikern och börja kanalisera de gåvor som gömmer sig som guld i din hjärtegrotta.

Konst i alla dess former är också en otroligt bra hjälp för att släppa ut alla berg-och-dalbane-känslor som vi högkänsliga går igenom. Öppna locket, kvinna!    

9. Du har en grym intuition

Du vet hur andra mår innan dem sagt det till dig och du känner på dig saker innan de händer.

Din intuition är hjälpsam både när du letar efter försvunna saker och när du ska ta större beslut i livet. Du bara VET vad som är rätt!

Och även om inte alla förstår sig på din magkänsla så beundrar dem dig i hemlighet för din starka relation till den!
Image


10. Du har tillgång till en högre nivå av medvetande

Först och främst så säger jag inte att högkänsliga människor på något sätt är bättre än icke-högkänsliga. Vi är bara annorlunda.

Det vi ser på jorden just nu är ett stort, kollektivt andligt uppvaknande. Män och kvinnor som vaknar upp till den verklighet som många (men inte alla) högkänsliga redan föds in i.

Naturen är levande.

Vi är samma energi som allt annat i universum.

Jag är inte jag, jag är vi. Vi är alla en.

Och jag är medveten om att LÅNGT från alla HSPs kan sätta ord på eller ens förstår att det är denna enighet som de upplever. Men gräver du djupt nog så är det exakt det som händer. Vårt nervsystem är vår antenn till energier som finns utanför och innanför vår kropp, oavsett om den energin kan ses med blotta ögat eller inte. (Gå min Intuitionskurs Lyssna Inåt för att lära dig mer om just det!)

Jag ser det såhär: En del av det andliga uppvaknandet är att bli känsligare. Det tillhör processen att sträcka ut grenarna av sitt nervsystem och ta emot information som når bortom den fysiska verkligheten.

Många av de som ansetts vara icke-högkänsliga upplever samma karaktärsdrag som en högkänslig när de går igenom sitt andliga uppvaknande – intensiva känslor, expanderad empatisk förmåga, energiavkänningar, kontakt med naturen, ljus och ljudkänslighet etc.

De shamaner, medicinkvinnor och prästinnor som valts fram i urkulturer i världens alla hörn var de som hade ett känsligare nervsystem och många hade det som vi i västvärlden skulle kallat för mental ohälsa (psykos, schizofreni, neurotiska etc).

Vi som är födda med ett känsligare nervsystem aka är högkänsliga HAR tillgång till en dimension av verkligheten som inte alla har men som alla är i en process att upptäcka. 

Så sluta föra rikskrig mot dig själv. Sluta lägga krokben för dig själv och använda dig själv som en slagpåse. Sluta påminna dig om hur ensam och övergiven och konstig du är.

Ställ dig i din kraft – i din sanning.

Acceptera dig själv för att du är DU.

Samla alla delar av dig själv,

Vattna dem med kärlek,

Lys på dem med ditt ljus,

Göd dem med din styrka.

Börja påminna dig om att Du är född högkänslig av en anledning. Du har ett viktigt uppdrag på den här jorden. Du valde att komma hit, precis så som du är. Det är dags att ställa dig i ditt syfte och vara jävligt stolt över vem du är. Jag hejar på dig ❤Image

Comments 20

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 1. Så himla spot on! Skrattade åt det för det är sjukt vad det stämmer på mig ❤
  Känner mig faktiskt mer värdefull nu och ser min högkänslighet som en gåva ❤
  Tack fina du ?

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *