Har du Sommarångest?

Nathalie Okategoriserade Leave a Comment

(lång text)

Somrarna I Sverige är underbara.

Äntligen kommer ljuset fram och de stickade tröjorna åker av.

Dagarna fylls med att äta jordgubbar, helgerna spenderas i solen,

i skärgården,

på stranden,

eller kanske med ett glas vitt på en nice uteservering någonstans.

Det är åtminstone så det ”ska” vara. Och om vi mot all förmodan känner nåt annat, så är det ganska skamfyllt att prata om och kanske lika bra att skjuta fram till hösten och vintern. För då är det ju mer okej att må dåligt ellerhur?

Plus att det är lättare att smita ifrån alla jobbiga känslor på sommaren. Vi drar på semester, tar snygga semesterbilder som vi lägger upp på Insta och låtsas som att våra liv är perfekta i några månader.

Eller åtminstone några dagar..

Fast är det egentligen perfekt i ens en sekund?

Eller ligger den där tunga, gnagande känslan kvar i magen trots allt bronzeglitter, solblekt hår och din perfekta sommaroutifit?

Jag vet att jag brukade vara där  – varje jävla sommar.

Våren gick åt till att räkna kalorier så att jag skulle vara strandsnygg och sommaren gick åt till att undra varför jag ännu inte var lycklig och kunde njuta fast att allt det yttre var ”perfekt”.

Mitt största problem var nog att jag kände mig så enormt hotad av alla vackra kvinnor överallt och min inneboende rädsla för att inte vara bra nog triggades igång med all världens kraft. 

Jag levde i mitt huvud. Totalt lost i bilder av hur allt skulle vara och hur alla var så mycket snyggare än mig, så jag kunde aldrig fullt ut njuta av det som VAR.

Jag levde i mina tankar, istället för i min upplevelse.

Jag var så uppslukad av min inre obalans och oro att jag faktiskt aldrig riktigt kunde vara närvarande med min vänner eller min partner.

Så det blev aldrig som jag tänkt mig och många somrar slutade i besvikelse.

Jag delar det här idag för jag VET att det är fler som går igenom samma sak och jag vill att ni ska veta att ni inte är ensamma.

Det är helt okej om ljuset av sommaren lockar fram ännu mer av ditt mörker.

Om varma sommardagar, vackra människor och potentiella sommarflirter triggar dig in i känslor som du trodde du lämnat för länge sen.

Jag kan med djup tacksamhet säga att jag nu förtiden har gått vidare från min sommarångest (eller kanske att det finns lite, lite i bakgrunden ibland :P).

I överlag så njuter jag så djupt,

i min kropp,

av den kärlek jag har att ge

och den kärlek jag kan få.

Som alltid, så säger jag det här för att ge dig inspiration och dela med mig av vetskapen att det finns en väg genom mörkret för DIG MED men också att det är HELT OKEJ att vara precis där du är. Du behöver inte passa in i den perfekta sommarbilden eller ha den perfekta sommarkroppen eller ha den mysigaste sommarflirten eller vafan det nu handlar om.

Du är en spirituell varelse med en kännande kropp som ständigt pulserar in och ut mellan mörker och ljus. Det är inget FEL på dig bara för att det inte går som du tänkt dig.

Våga dansa med i dina egen rytm.

Låt din sommar utvecklas på DITT sätt.

Vet att varje steg är styrt av din själs kraft.

Du kan inte gå fel, älskling.

Och om du ville ha ett tecken.. så är det här det.

Du är på rätt väg.

Alltid, in i evigheten.

All min kärlek, Nathalie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *